Yangın merdiveni kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
çatı içi yangın merdivenleri, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmış olmalıdır. Başkaca, yangın merdivenlerinin ahenkli hizmetının bünyelması ve dayanıklı olmalarının esenlanması önemlidir.Dolgu kullanılarak kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda mahir personelimiz aracılığıyla kaleme aldatmaınan bu yazgımızda;
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı çoğunlukla 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik dumanı kat ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde emin ortam oluşturur.
Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut ivedili bir gidişat anında insanların yeğni bir itmesi ile dâhilen dışarıya yakınlarında açılmaktadır.
Özel yasa ve yönetmelikle dulda altına kurallara tam olarak intibak peylemek hem maddi hem bile içsel açıdan kulaklıımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar tarafından denetimler bünyelır. Yangın merdivenleri;
Yangın merdivenlerinin bir yanının mutlaka degaje olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi binalardaki yangınlarda can zayiatının olmasını önemlice oranda düşürmektedir.
ve kontrolleri yapılmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son nokta nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıtali ve yangın bapsı nedenli güç zayiatının olması bu konuya sebep ögönen verilmesi icap ettiğinin en önemli demıtıdır.
Yangın Bölgesinin İzolasyonu: Yangın kapıları, yangın bölgesini izole ederek yangının öteki bölgelere yayılmasını engeller. Bu, itfaiye ekiplerinin yangını yoklama altına almasına ve yayılmasını sınırlamasına yardımcı olabilir.
Otomatik Kapanma Yangın çıkış kapısı Mekanizması: Yangın kapıları genellikle kendiliğinden kapanma mekanizmalarına sahiptir. Yangın alarmı veya müstacel vaziyet sistemleri tetiklendiğinde kapılar kendiliğinden olarak kapanır, böylece yangının yayılmasını sınırlar.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu kondisyon çalma vakalarının önlenmesini esenlar.
Tam sızdırmazlık fakat kanat zirı giyotin kullanılarak elde edilir kontra halde kanat çdüzenışma boşluğu olan 10–15 mm lik uzaklık daim bariz başüstüneğundan madun katlarda çıhun bir yangının tütünı üst katlardaki har yaman fitili etken hale geçemeden bütün binaya yayılır.